Pikaspon

Verslag werkbezoek november 2008.

Deze reis hebben we gemaakt samen met onze penningmeester Paul en zijn gezin, enkele sponsors, vrienden en familie, in totaal 18 personen. De volgende projecten zijn gestart cq opgeleverd met een feestelijke ceremonie.

We hebben in het dorp Ahangama 5 woningen opgeleverd en de sleutel overgedragen aan de gezinnen, die eerst in een lemen hutje woonden. Heel fijn dat Pikaspon dankzij onze sponsors weer voor een aantal gezinnen de woonsituatie heeft kunnen verbeteren. In dit dorp was een kindje van 16 maanden overleden. Wij werden verzocht ons respect te tonen aan de ouders en het kindje door middel van een bezoek. We hebben allemaal onze moed bijeengeraapt en aan dit verzoek voldaan. Onze bloemenkrans hebben we allemaal aan het bed van het kind gehangen. Dit gebaar werd ons in grote dank afgenomen. Naast de feestelijke zaken hoort ook zo’n afscheid tot het leven.


  • Active Image

We hebben in het dorp Berillawatta in totaal 140 woningen officieel opgeleverd. Dit werd voorafgegaan door het brengen van bloemen naar de Boedha. Op het Trudo Schoolplein werden we verwelkomd met een uitvoering van dansjes door de kinderen van het dorp. Het was een warm welkom. Een van onze sponsors Fred van Beek had zijn accordeon meegenomen en heeft daar enkele Nederlandse nummers gespeeld, waarop wij een polonaise in hebben gezet. De kinderen voegden zich al snel tussen ons in en deden mee. De dorpelingen hebben hiervan genoten. Muziek is in Sri Lanka een heel belangrijk aspect. De heer van Beek heeft zijn accordeon en nog 2 andere meegenomen accordeons gedoneerd aan het Pikaspon orkest. Wederom vonden de meegenomen balpennen gretige aftrek. We hebben met z’n allen daarna nog 13 woningen voorzien van een naambord van onze sponsors en officieel geopend. Bij iedere opening kregen we van de bewoners eten en drinken aangeboden, dus waren we op het eind van de dag goed gevoed. Dit eten en drinken kun je niet weigeren, want dat is het enige wat ze aan kunnen bieden. De laatste 8 woningen van dit dorp worden nu afgebouwd en er wordt nog een nieuwe woning gebouwd. Dit dorp is helemaal door Pikaspon samen met onze sponsors gerealiseerd.

  • Active Image

In het dorp Keembiela hebben we 4 woningen feestelijk geopend en de sleutel aan de bewoners overgedragen. Verder hebben we hier weer 6 nieuw te bouwen woningen aangenomen. De woningen zijn ook hier voorzien van het naambord van de sponsors en deze hebben inmiddels een foto van de door hun gesponsorde woning inclusief het gezin gekregen.

Heel belangrijk voor de omgeving van Baddegama is de ambachtschool waarvan we de funderingsceremonie hebben gedaan. De kinderen hebben in deze regio op dit moment na de lagere school geen mogelijkheid om verder te leren. Hier gaat Pikaspon nu verandering in te brengen. De bouw is officieel gestart. Voor meer informatie hierover zie de projecten.(Klik hier)


  • Active Image
  •  

 Als laatste hebben we weer een bezoek gebracht aan de school Kids World waar onder de bezielende leiding van het schoolhoofd Priante 120 kinderen iedere dag met veel plezier naar toe gaan. Mede door sponsoring van de Familie Voortman heeft PikaSpon het mogelijk gemaakt dat de school alle 120 kinderen 2x per week van een warme maaltijd kan laten genieten.(klik hier)

  • Active Image

De meegereisde sponsors, vrienden en familie waren zeer onder de indruk van hetgeen Pikaspon als kleine organisatie de laatste jaren in het zuiden van Sri Lanka heeft weten te bewerkstelligen. Vooral door de persoonlijke en doelgerichte hulp kan Pikaspon het leven van veel mensen echt veranderen. Helpt u mee?