Pikaspon

Eind mei ben ik teruggekomen uit Sri Lanka na een zeer drukke en vermoeiende tijd aldaar. We hebben deze keer 10 vermoedelijke biologische ouders bezocht op verzoek van adoptiekinderen hier in Nederland. Dit naar aanleiding van de uitzending van het programma Spoorloos in januari 2010 waarin de werkzaamheden van Pikaspon te zien waren. De resultaten van de tot nu toe lopende projecten:

- De lagere school in Titigalla/Ahangama is geopend, hier kunnen nu 100 kinderen onderwijs gaan volgen.

- 8 woningen zijn opgeleverd in het dorp Keemble Ela. Van de 40 woningen zijn er nu 23 klaar en is er weer met de bouw van 6 woningen gestart. Deze zullen in oktober opgeleverd worden. We hopen dit project ook in 2012 compleet inclusief elektriciteit, wegen, water en gemeenschapshuis te kunnen openen.

- Woningen opgeleverd en aanbesteed in Ahangama: dit project bestaat uit de bouw van 12 woningen. De gronden zijn hiervoor gerealiseerd. De Stichting Bommelerwaard bouwt aan Azië, participeert in dit project met 6 woningen. Deze stichting heeft Pikaspon benadert om de bouwactiviteiten voor hun te realiseren.

- Ook de Stichting Yaluva uit Asten heeft ons benaderd met het verzoek om  voor hun een aantal woningen te bouwen. Inmiddels zijn er 5 woningen opgeleverd en is men begonnen met de bouw van nog een keer 5 woningen in Kalutera. De gronden voor deze woningen zijn ook door de stichting Pikaspon georganiseerd. Ook deze huizen worden in november 2010 opgeleverd.

- De ambachtschool: inmiddels zijn de verzorgende gebouwen van de school allemaal in de afbouwfase. Zoals u op de foto zult zien is het merendeel daarvan reeds gerealiseerd. Er is een aanvang genomen met de bouw van de 2 praktijklokalen. De complete bouw van de school is op schema en wij verwachten het gehele complex, inclusief infrastructuur, te kunnen openen begin 2012

. 

Active Image

Eindresultaat tot nu toe is dat we dit jaar de 300ste woning bouwen. 

Verder is de Stichting Pikaspon bezig met het opzetten van een eigen NGO, zodat we juridisch en organisatorisch ook een status hebben in Sri Lanka. 

Pieter van de Laar, voorzitter