Pikaspon

In november 2018 kregen we een verzoek, naar aanleiding van een schrijnend televisie- programma, om het dorp Watakoluwagama in de buurt van Anuradhapura te helpen met de bouw van 20 tot 25 woningen. Er wonen 50 gezinnen en 25 daarvan beschikken wel over een redelijk goede woonruimte. De bouw van de eerste 12 woningen zal in oktober 2019 gerealiseerd zijn.

   

   

Belangrijk is dat er een watervoorziening komt, bestaande uit een grote waterput, watertoren, watertank, 2 waterpompen, leidingwerk en een pomphuis.

Het betreft een agrarisch gebied en het verzoek aan onze Stichting was dan ook om te helpen om het land te cultiveren en de mensen te voorzien van maïs, papaja, ananas, bananen bomen, bonen, pepers etc. om te planten, zodat ze een eerste oogst kunnen behalen. Ieder gezin heeft 1 hectare ongecultiveerde grond. De lokale regering heeft toegezegd om 15 hectare extra grond te bestemmen voor dit project voor de periode van 30 jaar.

De bedoeling is om een coöperatie op te zetten zodat de bewoners / boeren zelfredzaam worden door de oogst te brengen naar een grote veilinghal in Dambulla om aldaar verkocht te worden.

Verder is er kunstmest nodig en materialen om het land te bewerken zoals: kruiwagens, schoppen, hakmessen, tractor met aanhanger, breekijzers, etc. Bovendien is een overdekte opslagruimte / loods nodig om de oogst en de materialen op te slaan.

10% van de opbrengst gaat naar de coöperatie en het restant van de opbrengst stroomt terug naar de boeren.

Om dit project te verwezenlijken hebben we al financiële toezegging gekregen van diverse sponsors. Maar we hebben meer financiële steun nodig.

De kosten van dit project zijn geraamd op:                   

Bouw 20 woningen à € 3.200,00 =            €   64.000,00

Watervoorziening totaal                             €   12.500,00

Landbouwmaterialen                                 €     1.000,00

Zaden, planten en kunstmest                    €     1.750,00

Opslagruimte / loods                                 €   10.000,00

Tractor en aanhanger                                €     2.750,00

Totaal                                                        €   92.000,00