Pikaspon

De bouw van de school is voltooid en inmiddels feestelijk opgeleverd in oktober 2016. Dankzij diverse sponsoren hebben we dit project kunnen realiseren en hebben de kinderen meer ruimte in een nieuw gebouw. Bij de opening waren zowel de leerkrachten als de kinderen zeer blij en dankbaar. In dit nieuwe gebouw, behorende tot een school waar 2400 kinderen les krijgen, zijn 4 zesde klassen ondergebracht.

School2016.1    /School2016.2

Ook deze school, waar 2400 kinderen onderwijs krijgen, heeft een verzoek ingediend om een in zeer slechte staat verkerend gebouw te vervangen. De kinderen in deze 4 klassen zitten opeengepakt, 48 kinderen op 30 m². Ze zitten hier als haringen in een ton. Het dak is kapot en de muren staan op instorten.

     gebouw2    gebouw3

      klas1    gebouw1

Na een bezoek aan deze school in oktober 2015 en in maart 2016 met een grote groep hebben we besloten om deze school te gaan helpen. Een sponsoractie gedaan op initiatief van Juf Janneke door de kinderen van Basisschool De Vlonder in Uden heeft een bedrag van € 1.298,49 opgeleverd en dit geld zal gebruikt worden voor deze te bouwen school in het binnenland van het district Galle te Sri Lanka. Groep 8 van deze school zal ook nog een actie gaan houden en ook deze opbrengst komt ten goede aan deze school. Een klaslokaal in dit nieuwe gebouw zal  vernoemd gaan worden naar de school De Vlonder uit Uden.

            sponsor   uitleg

We hopen te kunnen gaan starten met de bouw van deze school in mei 2016 zodat het gebouw in oktober 2016 opgeleverd kan gaan worden. Uiteraard zullen we dit weer aan de hand van een verslag en bijbehorende foto’s laten zien.