Pikaspon

In oktober 2016 is als laatste het sanitaire gebouw buiten van het jongensweeshuis in Balapitiya opgeleverd. Voor Pikaspon is het project nu voltooid.

Sanitair3   Sanitair4

Sanitair1   Sanitair2

Buiten2 PS3

De afgelopen maanden is er hard gewerkt in het jongensweeshuis. Het huis is zowel van binnen als van buiten geschilderd. De deuren en ramen zijn vernieuwd. De doucheruimtes zijn voorzien van nieuwe kranen en zeephouders. Er zijn overal nieuwe gordijnen gehangen. Ze hebben twee Sri Lankaanse spellen gekregen die direct in gebruik werden genomen. De bedden waren gerepareerd en voorzien van nieuwe matrassen, lakens en kussens. Bovendien kregen de jongens nu allemaal een eigen kast. Voorheen werden de boeken en kleding op een stapeltje op de grond gelegd.

Slaapzaal

Ook de eetzaal en de keuken zijn opgeknapt.

Ze hebben, dankzij sponsors uit Son en Eindhoven, een nieuwe koelkast en wasmachine gekregen, voorheen werd de was door de jongens zelf in een teiltje gedaan. Ook kregen de jongens van de Nederlandse mensen, die samen met het voltallige bestuur naar Sri Lanka waren afgereisd (dit alles op eigen kosten), nieuwe kleren, balpennen, bellenblazen en ballen waarmee al direct werd gevoetbald.

 Wasmachine Was1

Helaas was hun enige vertier ’s-avonds de televisie kapot en werd gevraagd of er a.u.b. voor een nieuwe televisie gezorgd kon worden. Dit verzoek is meteen ingewilligd door de bestuursleden van Pikaspon en 2 dagen later werd de t.v. geïnstalleerd.

Ook moet er nog een douche en toiletgebouw buiten gebouwd worden.

De leiding van het weeshuis heeft een dankbrief aan Stichting Pikaspon gestuurd.

Dankbrief

 Meer foto's

Eten Kleding PS1

Ps2 Spel Ps4

Historie

In mei 2015 kreeg onze medewerkster in Sri Lanka het verzoek om te gaan kijken naar een jongensweeshuis in Balapitya. Hier wonen een dertigtal jongens die allemaal na de Tsunami in december 2004 wees zijn geworden. De leeftijden zijn momenteel tussen de 11 en 15 jaar.

Weeshuis 

Het weeshuis is gebouwd in opdracht van een Australische mevrouw en een Zuid Afrikaanse Stichting. Deze mevrouw is helaas binnen een jaar overleden. Na haar overlijden is er geen enkele organisatie geweest die dit weeshuis ondersteuning heeft gegeven. De leiding die bestaat uit 3 personen die worden betaald door een bedrijf uit Sri Lanka.

De jongens krijgen voeding van de omliggende dorpen en de leiding probeert ze zo goed als mogelijk groot te brengen.

Echter de toestand van het gebouw is slecht .Het gebouw moet nodig gerenoveerd worden: geschilderd, nieuwe toiletten, wasruimtes, bedden, matrassen, lakens etc.

oudematrassen sanitair

De matrassen zijn kapot en zijn reeds door onze Stichting vervangen door nieuwe matrassen, ook hebben ze een set nieuwe lakens en slopen gekregen. De bedden zijn gerepareerd en de jongens hebben allemaal een schooluniform gekregen.De jongens hebben slechts een stel kleding, sommigen hebben slippers. De kleding wordt iedere avond op de hand gewassen.

 

nieuwe matrassen uniformen

Stichting Pikaspon heeft het voornemen om deze jongens te gaan ondersteunen totdat ze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en dan op eigen benen kunnen staan.

Er moet dus nog veel gebeuren, qua opknappen van het gebouw en qua kleding, schoeisel en benodigdheden voor school, om het leven voor deze jongens aangenamer te maken.

 

Helpt u ons mee?