Pikaspon

 Opening1  Naambord

 

In maart 2016 bezocht het bestuur van Pikason met sponsoren de feestelijk opening van de nieuwe gebouwen van de school in Udalamatta. De kinderen van de school stonden ons met muziek op te wachten. Het was voor hun en voor ons een feestelijke opening. Nadat de rijst in de melk gekookt was (een vorm van rijkdom) heeft een monnik gebeden voor een goede toekomst van dit schoolgebouw.

 

 Opening2 Mesije

Daarna zijn de 4 klassen, waarvan er 1 gebruikt wordt voor muziekonderwijs, in dit gebouw feestelijk geopend door diverse Nederlandse aanwezigen. De kinderen kregen allemaal een balpen van ons en daarna was er een programma dat bestond uit diverse Sri Lankaanse dansen opgevoerd door de leerlingen. Ook werd een woord van dank geuit door de directeur aan Pikaspon en sponsor Foolen & Reijs Vastgoed uit Eindhoven die dit project mogelijk hebben gemaakt.

 

Opening3 Monnik

Dans1 Dans2

Speruk Uitdelen

 

2015

Pikaspon gaat een nieuwe lagere school bouwen in het dorp Udalamatta in het district Galle. De huidige lagere school heeft 1 gebouw dat in een zeer slechte staat verkeerd en geheel vervangen moet worden (zie bijgevoegde foto’s). Het nieuwe gebouw zal bestaan uit 3 klaslokalen, een kantoor en een veranda. De andere gebouwen van deze school kunnen opgeknapt worden. Op deze school genieten ongeveer 305 kinderen lager onderwijs. De school bestaat inmiddels 75 jaar.

 

We zijn heel blij dat Foolen & Reys Vastgoed B.V. te Eindhoven dit gehele project sponsort.

 

De bouw van de school is inmiddels gestart.

 

Aanbouw

 

SchoolUdalamatta1 

SchoolUdalamatta4

SchoolUdalamatta5

SchoolUdalamatta8