Pikaspon

Bouw lagere school Kosgahahinna nabij Dambulla in de provincie Anuradhnapura

Wilt u meebouwen aan de toekomst van deze kinderen? Neem dan kontakt op met Pikaspon. Uw donaties zijn meer dan welkom.

Update Maart 2015

Opening school Kosgahahinna Primary School op 4 maart 2015.

Op 4 maart 2015 heeft de feestelijke opening van deze basisschool plaats gevonden. Nadat de uit Nederland meegebrachte ballonnen in de kleuren rood, wit en blauw opgelaten waren, werd de school officieel geopend. De kinderen voerden verschillende dansjes uit en alle leerlingen kregen ter gelegenheid van de opening een schooltas en een voucher voor een paar nieuwe schoenen om naar school te gaan. De onderwijzeressen kregen een nieuwe sari. De school werd uitgerust met een in Nederland gekregen schoolbel.

Heel het dorp is gelukkig met deze nieuwe school.

Opening Bel Ballonnen

Dansje Dansje2

Leraressen School School1 Kids

Update Januari

De school begint al aardig vorm te krijgen. De opening is gepland in maart 2015.

UpdateJanuari1    UpdateJanuari2 

                            UpdateJanuari3

Update September

Er wordt hard gewerkt aan het gebouw bestaande uit 3 klaslokalen, een kantoor en een veranda van de Kosgahahinna Primary School in het district Galewela nabij Dambulla. De ouders van de schoolgaande kinderen helpen zelfs mee. Het is mooi om te zien hoe Alisha Abeywickrama het iedere keer weer voor elkaar krijgt om de mensen enthousiast te maken voor een nieuw project van Pikaspon. 

Het complete gebouw wordt gefinancierd door de Hendrik van Dijk Stichting en zal ook deze naam gaan dragen.

 

Status Mei

De foto’s hieronder laten de huidige situatie van de school zien die gemaakt is van palmbladeren en bamboe. Door deze palmbladeren komen de slangen en ander ongedierte de school in en vormen zo een bedreiging voor de kinderen. Vandaar dat het bestuur van Pikaspon het besluit heeft genomen om voor deze kinderen een stenen school te gaan bouwen. Daar is natuurlijk geld voor nodig en zijn wij naarstig op zoek naar sponsors die ons hierbij willen helpen.

SchoolDambulla1 SchoolDambulla2

SchoolDambulla3