Pikaspon

 Pikason opent samen met VCS PLAY uniek speelpaleis.

 Active Image Active Image

Op 20 maart 2012 was het dan zover. Na een voorbereidingstijd en bouw van 2 jaar hebben we het Brent en Joey Play Paradise feestelijk geopend. We waren met een hele delegatie vrienden en sponsors uit Nederland aanwezig. De dames hadden zich getooid in een sari en de heren droegen een sarong. Dit werd door de SriLankaanse bevolking zeer gewaardeerd.

  Active Image  Active Image

We werden onthaald door dans en muziekgroepen waarna toespraken volgden van ministers en de zoon van de president. Louis van de Laar, Peter Biemans en Eric Verstappen kregen uit handen van de presidentszoon een herinneringsbord als dank voor het vele werk dat zij verricht hadden voor de opbouw van de inrichting van dit speelpaleis. Zeer mooi en aandoenlijk om te zien waren de dansjes die de kinderen voor ons ten tonele brachten.

Opening9

Active Image

Het Kinderspeelpaleis werd geopend door het traditioneel aansteken van olielampjes en de onthulling met ballonnen werd gedaan door de voorzitter van Pikaspon Pieter van de Laar tezamen met Eric Verstappen die de gehele aankleding van het speelpaleis heeft gedoneerd. Op de plaquette die werd onthuld stond dan ook zijn naam en de naam van het bedrijf VCS PLAY. Eric was hierdoor ontroerd.

Active Image

Daarna mocht een groep weeskinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar als eerste gebruik maken van het speelpaleis. De blije snoetjes van deze kinderen te zien was een genot. Voor de allerkleinsten is er een speelhoek gemaakt en heet: Mike’s Corner.

Active Image

Active Image

Het zwembad werd ingewijd door een groepje schoonzwemsters uit Colombo en zij kregen veel bewondering voor dit optreden. Dit zwembad zal gebruikt gaan worden voor zwemlessen. Hiervoor hebben we al 3 vrijwillige zwemleraressen. De meeste kinderen in SriLanka kunnen niet zwemmen. Daarom is zwemles van levensbelang.

Active Image

Van het Speelpaleis, waarvan de entree zeer laagdrempelig is, wordt al veelvuldig door kinderen uit de nabije en verre omgeving gebruik gemaakt. Op de dag na de opening werd het speelpaleis al bezocht door 400 kinderen uit de regio en Colombo.

 

Dit bevestigt voor ons in ieder geval dat Pikaspon samen met VCS PLAY een juiste keuze heeft gemaakt om een speelpaleis te bouwen met buitenspeeltuin en zwembad om ook de kinderen van SriLanka een onvergetelijke dag te bezorgen.